Δάπεδα Εξωτερικού χώρου

Βασικές κατηγορίες υλικών:

Ξύλινα δάπεδα

new_17Deck – για χρήση σε κήπους , ταράτσες, βεράντες, πισίνες. Επιλέγεται ξυλεία υψηλής ποιότητας, που δεν σαπίζει, δεν παραμορφώνεται, αντέχει σε περιβαλλοντικές συνθήκες (Padauk, Merbau, Ipe, Tali, Bankirai)

 

 

 

Συνθετικά ξύλινα δάπεδα

Κατασκευάζονται από μείγμα ρητίνης πολυπροπυλενίου και πολτό φυσικού ξύλου σε ποσοστό 70%. Είναι ανθυγρά, αντιολισθηρά, σε πολλούς χρωματισμούς, με εξαιρετικά υψηλή αντοχή στη φθορά.

 

Φυσικά πετρώματα

new_15Κυκλοφορούν με τη μορφή πλακών και κυβόλιθων. Πρόκειται για πέτρα, μάρμαρα, σχιστόλιθους και γρανίτες, που αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης. Είναι υλικά διαχρονικά, ανθεκτικά, με φυσική ομορφιά, που συνδυάζονται με τα υπόλοιπα δομικά υλικά.

 

 

 

Τεχνητές πλάκες και κυβόλιθοι

new_18Πλάκες πεζοδρομίου από σκυρόδεμα με υψηλή μηχανική αντοχή για κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε ποικιλία διαστάσεων, τύπων, αποχρώσεων και διαμόρφωσης τελικής επιφάνειας. Παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή, ευκολία στην τοποθέτηση και οικονομική τιμή.
Τεχνητοί κυβόλιθοι με ιδιότητες ανάλογες με τις τσιμεντόπλακες σε διάφορα σχήματα, χρώματα και υφές της τελικής επιφάνειας τους. Παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες συνθέσεις, λόγω της ποικιλίας των μορφών τους και των ειδικών τεμαχίων για τη διαμόρφωση του δαπέδου.

 

Τσιμεντοκονία

sfeerbeeld enyo 2012.inddΗ τσιμεντοκονία δίνει ξεχωριστή αισθητική στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς αναδεικνύει κάθε στυλ διακόσμησης. Εξαιρετικό πλεονέκτημα της η δυνατότητα της να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα υλικά, όπως πλακίδια, βότσαλα, γυαλί, ξύλα, που μπορούν να ενσωματωθούν στην επιφάνειά της. Υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων.
Η κερωμένη πατητή τσιμεντοκονία  παρουσιάζει αντιχαρακτικές ιδιότητες, στεγανότητα, αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις και στα χημικά.

 

Βιομηχανικά αυτοεπιπεδούμενα

new_16Εφαρμόζονται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, διυλιστήρια, πρατήρια βενζίνης, μπαλκόνια και ταράτσες, καθώς προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στην αισθητική αναζήτηση.
Πλεονεκτήματα τους αποτελούν η υψηλή αντοχή στην πίεση, η εξαιρετικά χαμηλή τριβή και η εύκολη συντήρηση. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες (ρητινούχα, τσιμέντου) και επιλέγονται ανάλογα των απαιτήσεων του χώρου που θα εφαρμοστούν.