Δάπεδα Εσωτερικού χώρου

Βασικές κατηγορίες υλικών

Laminate

laminateΤα laminate δάπεδα κατασκευάζονται από ινοσανίδα υψηλής πυκνότητας στην οποία η άνω επιφάνεια επενδύεται με διακοσμητικό χαρτιού και η κάτω επιφάνεια με αδιάβροχο φύλλο χαρτιού εμποτισμένα σε κόλλα. Προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής σχεδίων φυσικού ξύλου σε εκατοντάδες εναλλακτικές προτάσεις, σε φωτεινά και σκούρα χρώματα, σε μοντέρνα σχέδια, κλασσικές επιφάνειες ξύλου ή ανάγλυφες παλαιωμένης ομορφιάς με διαφορετικά στυλ.

– Αντέχουν σε καταπόνηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς συντήρηση.

– Είναι βραδύκαυστα (δεν ευνοούν την επέκταση της φλόγας).

– Έχουν πιστοποίηση ποιότητας (χωρίς τοξικές ουσίες) για να είναι ασφαλή για την υγεία.

– Φέρουν εγγύηση ανάλογα με την κατηγορία.

– Προσφέρονται για νέες κατασκευές λόγω του χαμηλού κόστους.

– Ιδανικά για κάθε ανακαίνιση, κατοικίας, γραφείων, ξενοδοχείων, πολυκαταστημάτων, εκθέσεων, κτλ.

 

Ξύλινα (παρκέ)

ter-Hurne-Avatara-B09Τα παρκέ δάπεδα βρίσκονται πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, αφού συνδυάζουν το κλασικό με τις σύγχρονες τάσεις διακόσμησης. Το κάθε στυλ είναι διαθέσιμο σε ποικιλία ειδών, χρωμάτων και πλάτους, έτσι ώστε η επιλογή του σωστού στυλ να είναι καθαρά ζήτημα προτίμησης. Ο τρόπος τοποθέτησης ξύλινων δαπέδων σχετίζεται με τις ιδιαίτερες συνθήκες του χώρου, τη χρήση για την οποία προορίζεται το δάπεδο και το είδος της βάσης του.

 

Φελλός

 

 

Τα δάπεδα από φελλό, ανήκουν στην κατηγορία των ελαστικών δαπέδων, δηλαδή είναι πολύ άνετα στο βάδισμα ενώ σε περίπτωση παραμόρφωσης επανέρχονται, σε μεγάλο ποσοστό, στην αρχική τους κατάσταση. Πρόκειται, λοιπόν για ένα μαλακό και φιλικό υλικό με υψηλή αντοχή στις καταπονήσεις. Έχει εξαιρετικές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, λόγω της κυψελώδης του δομής.
Επίσης, είναι αντιαλλεργικό και αντιστατικό υλικό καθώς στην επιφάνεια του δεν επικολλάται σκόνη. Είναι κατάλληλη επιλογή για χρήση σε παιδικά δωμάτια και παιδικούς σταθμούς. Λόγω δε της ελαστικότητάς του αποτελεί ιδανική επιλογή για γυμναστήρια και σχολές χορού.

 

Πλακάκι

πλακακιΟ χρωματισμός των πλακιδίων και του αρμού έχουν μεγάλη σημασία για το οπτικό αποτέλεσμα της επίστρωσης. Ένας πετυχημένος χρωματικός συνδυασμός ενισχύει ή περιορίζει τον καταμερισμό μιας επιφάνειας. Οι γνώσεις σχετικά με την μελέτη των χρωμάτων δίνουν την δυνατότητα πετυχημένης χρήσης αυτών. Τα χρώματα έχουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα και μπορούν να επηρεάζουν ψυχολογικά η να αλλάζουν οπτικά της ιδιότητες του συγκεκριμένου χώρου.

 

Βινύλιο

 

βινυλιο

 

 

 

Τα δάπεδα βινυλίου είναι αντιολισθητικά, ηχομονωτικά και βραδύκαυστα. Είναι μεγάλης αντοχής, ο καθαρισμός τους είναι εύκολος και υπάρχουν σε διάφορα σχέδια και χρωματισμούς. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε βιομηχανίες, σε γραφεία, σε κέντρα δεξιώσεων, σε νοσοκομεία, σε αθλητικούς χώρους.

 

 

Βιομηχανικά

βιομηχανικα_εποξειδικαΤα βιομηχανικά δάπεδα αποτελούν την κατάλληλη λύση για ενιαίους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων. Με τον όρο βιομηχανικά δάπεδα χαρακτηρίζονται διαφορετικά υλικά και τεχνικές επίστρωσης δαπέδων με σκοπό τη βελτίωση των μηχανικών χαρακτηριστικών της επιφανείας τους.
Η χρήση τους ξεκίνησε από βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς χώρους, λόγω των υψηλών απαιτήσεων των δαπέδων τους σε αντοχή σε μηχανική καταπόνηση, σε διάφορες χημικές προσβολές και συχνή χρήση χημικών καθαριστικών.
Στη συνέχεια η χρήση τους επεκτάθηκε σε εσωτερικούς χώρους με διάφορες χρήσεις, όπως γραφεία, σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία, με πιο πρόσφατη την εφαρμογή τους στις κατοικίες.

 

Μωσαϊκό

 

Το μωσαϊκό αποτελεί ένα σύνολο ψηφίδων ανακατεμένων μέσα σε μια συνδετική πάστα μαρμαρόσκονης, τσιμέντου και νερού. Αποτελεί μία νέα ανανεωμένη τάση στο εξωτερικό με πρωτότυπες ιδέες και εφαρμογές σε κάθε είδους επιφάνεια. Τεχνητοί γρανίτες , με ποικιλόχρωμα μοτίβα που απορρέουν από τα αντίστοιχα ιστορικά κεραμικά πλακίδια, έρχονται για να δώσουν λύση σε ανακαινίσεις παραδοσιακών κτιρίων αλλά και επενδύσεις νεόδμητων.

δαπεδα_μωσαικο