Κουζίνα

new_26-vertΗ εργονομία είναι το βασικότερο κριτήριο για τη διαμόρφωση μιας κουζίνας. Η διάταξη των στοιχείων της στο χώρο, πρέπει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ευκολία κινήσεων σε εκείνον που τη χρησιμοποιεί. Για κάθε ιδιοκτήτη η διάταξη της κουζίνας έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Και όλα φυσικά ξεκινούν από το σχέδιο του εκάστοτε σπιτιού.

Η σειρά των εργασιών, για να γίνει μία σωστή ανακαίνιση κουζίνας ειναι η παρακάτω:

– Αποξήλωση των παλιών επίπλων κουζίνας, και των αντίστοιχων πλακιδίων.
-Εγκατάσταση των υδραυλικών παροχών, σύμφωνα με το σχέδιο.
-Εγκατάσταση των καινούργιων ηλεκτρολογικών παροχών σύμφωνα με το σχέδιο (εάν κριθεί απαραίτητο).
-Σοβάτισμα του τοίχου.
-Τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας και των ηλεκτρικών συσκευών που έχετε διαλέξει.
– Τοποθέτηση νεροχύτη και μπαταρίας από τον υδραυλικό.
– Τοποθέτηση επένδυσης τοίχου.
– Σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών.
– Βάψιμο του χώρου της κουζίνας.

Τα υλικά κατασκευής της κουζίνας έχουν επίσης αναπόσπαστο ρόλο, που καθορίζουν την ποιότητα, την τιμή και το στυλ της κουζίνας.
Κάποια από τα υλικά που διατίθενται είναι το ξύλο, η λάκα, το γυαλί, το ανοξείδωτο ατσάλι, ο βακελίτης, η μελαμίνη. Παράλληλα το μάρμαρο, το Corian και ο γρανίτης αποτελούν κάποιες λύσεις για τους πάγκους εργασίας.Συνήθως, εσωτερικά στα ντουλάπια χρησιμοποιείται μελαμίνη.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή των μηχανισμών των συρταριών, έτσι ώστε να προσφέρουν την απαιτούμενη λειτουργικότητα. Παράλληλα, τα διάφορα αξεσουάρ μέσα στα ντουλάπια πρέπει επίσης να καλύπτουν τις μεγαλύτερες δυνατές ανάγκες αποθήκευσης  τροφίμων, σκευών, μικροσυσκευών αλλά να προσφέρουν κι εύκολη πρόσβαση.