Το αρχιτεκτονικό γραφείο BAUART δημιουργείται το 2000 από την Έλενα Δουλγεράκη. Έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο μιας μακρόχρονης πορείας στο χώρο της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης. Το 2007 εντάσσεται στην ομάδα του design η Κατερίνα Δουλγέρακη, μια ομάδα που τη διακρίνει η υψηλή αισθητική, η ισχυρή ταυτότητα και η πρωτοποριακή οπτική  στον τομέα του design.

Με συνεχή ταξίδια σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, το “διεθνές πνεύμα” του γραφείου αποτυπώνεται τόσο σε μεγάλης όσο και σε μικρής κλίμακας έργα. Με ύφος ξεχωριστό ενσωματώνει δημιουργικά τις νέες τάσεις, εξελίξεις και καινοτομίες στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Η αρχιτεκτονική ομάδα πλαισιώνεται από δίκτυο συνεργατών που καλύπτουν το σύνολο των τεχνικών απαιτήσεων και ειδικοτήτων. Μέσα από άμεση επικοινωνία, ρεαλιστική και ταυτόχρονα καλλιτεχνική προσέγγιση, επιδίωξή του γραφείου είναι να συγκροτεί σε κάθε έργο την κατάλληλη μελετητική ομάδα, βάσει αντικειμένου, τοπικών και λοιπών ιδιαιτεροτήτων, με στόχο η παράδοση του εκάστοτε έργου να γίνεται με ακρίβεια στα deadlines των συμβάσεων που υπογράφονται, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε συνδυασμό με τη πιο ανταγωνιστική τιμή. Ο χώρος παραδίδεται έτοιμος προς χρήση.

Το γραφείο BAUART έχει σαν έδρα το Ηράκλειο Κρήτης αλλά αναλαμβάνει έργα σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Ξεκινώντας από την αρχική ιδέα, προχωράμε στην ολοκλήρωση της μελέτης και συνεχίζουμε έχοντας τη δυνατότητα  να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου τα στάδια κατασκευής και την επίβλεψη, με έμφαση στη λεπτομέρεια και υπευθυνότητα.