Πόρτες θωρακισμένες

 

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας αποτελούν την ασπίδα για το απαραβίαστο του προσωπικού σας χώρου και εξασφαλίζουν άψογη λειτουργικότητα, τέλεια εφαρμογή στιβαρή αλλά ταυτόχρονα υψηλής αισθητικής όψη.

Το βασικότερο κριτήριο για την σωστή επιλογή πόρτας ασφαλείας είναι, η εταιρεία από την οποία θα προμηθευτείτε την κατασκευή και συνεπώς και τις κλειδαριές ασφαλείας. Πρέπει να δώσετε βάση στην προέλευσή της, δηλαδή σε ποια χώρα κατασκευάζεται. Τέλος, να ξέρετε όλες τις δυνατότητες αλλαγής ή αναβάθμισης που μπορούν να γίνουν στην κλειδαριά σας.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα της πόρτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την επιλογή των τεχνικών που θα την εγκαταστήσουν καθώς επίσης και από την ίδια την εταιρεία που θα επιλέξετε.

Ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο είναι υπέρ σας, είναι το γεγονός ότι οι κλειδαριές ασφαλείας δεν ανοίγουν με τα κλασικά κλειδιά, αλλά με τα κλειδιά κυλίνδρου, τα οποία δεν αντιγράφονται εύκολα και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να σπάσουν καθώς ανοίγετε την πόρτα σας.

Τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του κουφώματος αποτελούν σημαντικό παράγοντα τόσο για τη σωστή λειτουργία του, όσο και για την μακροζωία του. Έτσι, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτά (μεντεσέδες, κλειδαριές, πόμολα κ.ο.κ.). Τα εξαρτήματα θα πρέπει να είναι σε συνάφεια με το σύστημα και να χρησιμοποιούνται αυτά που προτείνει ο παραγωγός και ο σχεδιαστής. Απ’ την πλευρά σας, ως καταναλωτές, θα πρέπει να ζητάτε απ’ τον κατασκευαστή να χρησιμοποιήσει τα αξεσουάρ που προτείνει και έχει εγκρίνει ο σχεδιαστής και παραγωγός του συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση των εξαρτημάτων δεν έχει θέση η οικονομία. Καλό είναι να επιλεγούν επώνυμα και καταξιωμένα στην αγορά εξαρτήματα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ακόμα και το καλύτερο σύστημα μπορεί να αποδειχτεί ανεπαρκές ή και κάκιστο – στη χειρότερη περίπτωση ακόμα και επικίνδυνο.